Het beste van 2022: Series

Opvallend minder series konden mij dit jaar boeien. Ik heb er vaak niet meer het geduld (en de tijd) voor om aflevering na aflevering mee te gaan. En series waar ik zeer benieuwd naar ben, zitten op streamingdiensten die ik niet heb (Apple+ Tv, I’m looking at you!). Maar als je dan dingen als The Bear te zien krijgt, denk je: er worden toch altijd mooie dingen gemaakt.Dit waren voor mij de tv-series van 2022: 

The Bear 
Disney+

Er zijn veel series op tv, maar bij heel veel ontbreekt de urgentie. Bij The Bear voelde ik alleen maar urgentie. Snelkookpan over het leven in een snackbar in New York.

Better Call Saul
Netflix

Better Call Saul liep in zijn laatste seizoen niet af op een sisser. Ik kan het nu wel met zekerheid zeggen: dit was nog beter dan Breaking Bad.

The Sandman
Netflix

Ik kon nooit wennen aan de tekenstijl van de strips, blij dus dat ze verfilmd zijn, anders had ik deze geweldige verhalen van Neil Gaiman moeten wissen. Aflevering 6 steekt er wel met kop en schouders boven uit.

The Beatles: Get Back
Disney+

8 uur naar the Beatles kijken. Na 8 uur willen dat je nog eens 24 uur naar The Beatles kan kijken. Alsof je bij vrienden in de living zit.

We Are Lady Parts
VRT MAx

Een comedyreeks over moslima’s die punkmuziek maken. Heerlijk was het om te zien dat voor één keer de islam niet geproblematiseerd werd.

What We Do In The Shadows
Disney+

Docuserie over het leven van vampiers. Om te lachen natuurlijk, en het lijkt steeds grappiger te worden. Fijn, in een tijd waarin er nauwelijks ngo grappige comedyshows/sitcoms gemaakt lijken te worden (of kijk ik er naast?)

The Marvelous Mrs. Maisel
Amazon Prime

Het nieuwste seizoen leek nog onnozel te worden, en soms neigde het naar slapstick. Daardoor ook nog meer moeten lachen. Geweldige actrice ook, die Rachel Brosnahan.

After Life
Netflix

Steeds schmaltzier en emotioneler, en heel even dreigde ik af te haken. Maar uiteindelijk toch verblind geraakt door het talent van Gervais.

Clarkson’s Farm
Amazon Prime

Misschien wat bevooroordeeld omdat ik via mijn werk de landbouwsector wat ken, maar ik heb erg kunnen gnieten van deze realityserie waarin brulboei Jeremy Clarkson een boerderij begint. Top Gear voor boeren.

  • Berichtcategorie:Lijstjes