Het jaar loopt op zijn einde. Tijd voor de eindejaarslijstjes. Vandaag: TV

Streamz, Disney+, Netflix, Amazon Prime, Apple+, VRtnu: iedereen heeft zijn eigen oneindige content. Peak TV noemen ze dat. Ik voelde bij mijzelf dit jaar de drang om veel meer films te kijken, dus heel wat van de must-see-tvreeksen zag ik niet dit jaar. Geen Squid Game, geen Succession, geen Ted Lasso. Wel deze 12 andere fijne series. En nog een eervolle vermelding voor de sportzomer: als gelegenheidssportkijker toch heel erg genoten van het EK voetbal en de Olympische Spelen 

 

Brooklyn Nine-Nine
Vaste vermelding in mijn lijstjes, maar de grollen en grappen van dit politiekantoor maken me blij in pandemische tijden.

The Office (US)
Vroeger heel vaak naar gekeken, vanaf dit najaar herontdekt. Het bood de perfecte ontspanning vlak voor het slapengaan. (En ook: waar blijven die goede nieuwe sitcoms?)

Schitt’s Creek
Helaas nog niet alles van kunnen zien omdat Vrt Nu het plots offline haalde, maar wat ik zag was zachte, goedaardige comedy. 

Killing Eve
Ook het tweede seizoen van dit kat-en-muisspel tussen een huurmoordenaar en detective kon bekoren. Seizoen 3 ook beginnen zien, maar dat was toch iets te veel van hetzelfde opnieuw.  

Lupin
Totaal ongeloofwaardige verhaallijnen, maar dat zat het kijkplezier van deze Franse reeks niet in de weg. Totale ontspanning

WandaVision
Ik heb helemaal niets met superhelden en had nog nooit gehoord van The Vision of Wanda. Maar zelfs dan was deze mengeling tussen sitcom en SF-reeks een aangename verrassing. 

Albatros
De enige Vlaamse reeks die ik dit jaar zeg denk ik, maar deze drama-comedyreeks over een kamp voor dikke mensen bleef voor een keertje weg van de clichés. 

Years and Years
Dystopisch en haast ondraaglijk om te kijken daardoor. Maar wel steengoed gemaakt, deze reeks over de nabije toekomst, waarin populisten het voor het zeggen krijgen en technologie zowel voor goede als slechte dingen zorgt. 

The White Lotus
Rijke mensen in een vakantieresort op Hawai en wat white privilege betekent: deze serie toonde het haarscherp met zijn cynische humor.  

Sex Education
Seizoen 2 en 3 van deze reeks bleven overeind. Humor, ontroering en veel schone boodschappen over identiteit en jezelf kunnen zijn: daar geen enkele warmste week tegen op. 

Upload
Wie dood gaat en rijk genoeg is, kan zich laten uploaden in een virtuele wereld en daar voor eeuwig verder bestaan. Dat is de premisse van deze comedyreeks, Met een goede balans tussen onnozel en ontroering

Only Murders In The Building
De focus lag dit jaar toch vooral op feelgood-tv, en dat is bij deze laatste serie niet anders. Nadat er een moord is gebeurd in hun flatgebouw, maken drie andere bewoners een podcast waarin ze op zoek gaan naar de dader. Niet ijzersterk, wel perfect voor een jaar als 2021. 

  • Berichtcategorie:Lijstjes