Het jaar loopt op zijn einde. Tijd voor de eindejaarslijstjes. Vandaag: TV

Dit jaar zag ik heel tv, en daar zat best wat trash tv. De voyeur in mij genoot van Tiger King en van de herhalingen van Kitchen Nightmares. En ik bingewatchte het hartverwarmende “Down The Road” tijdens het afwassen. Maar de beste series die ik vorig jaar zag staan hieronder, in willekeurige volgorde. 

 

The Good Place
De laatste uitzending van deze existentiële sitcom was op 30 januari. Hartverwarmende reeks, die net een beetje meer was dan pure sitcom.

Modern Family
4 seizoenen gebingewatcht, omdat tv-avonden soms niet luchtig genoeg konden zijn. 

Silicon Valley
Ook deze reeks over het softwarebedrijf Pied Piper had het perfecte einde na 5 seizoenen. Tom Middleditch was trouwens ook heel goed in de Netflix-special Middleditch & Schwarz, waar hij aan improv-comedy doet. 

Russian Doll
Een moderne versie van Groundhog Day, waarbij hoofdpersonage keer na keer sterft en altijd weer op hetzelfde feestje belandt. Amusant en bizar. 

Dead To Me
Twee vrouwen worden beste vriendinnen van elkaar in een rouwgroep, maar niets is wat het lijkt. Zo’n serie waarbij je na het einde van de ene afleveringen de volgende al hebt opstaan.

The Queen’s Gambit
Beste serie van het jaar wellicht, over een vrouwelijk schaakwonder. Dit was erg goed.  

What We Do In the Shadows
Een mockumentary over vier vampieren, en hun leven in de moderne tijd. Net zo geestig als de film. 

Aunty Donna’s Big Ol’ House of Fun
Jammer dat Monty Python  het hen 50 jaar geleden al voordeed, maar deze totaal van de pot gerukte sketchreeks was bij momenten zeer grappig. 

Over The Garden Wall
Ik kan het niet genoeg benadrukken: Over the Garden Wall is een van de meest geniale tekenfilmreeksen ooit gemaakt. Beangstigend en schattig tegelijkertijd.  

Better Call Saul
Better Call Saul blijft van het beste dat er op tv te zien is. In het nieuwe seizoen wordt dat nog maar eens bewezen.  

Criminal UK
Een serie die zich alleen maar in een verhoorkamer afspeelt toch spannend maken? Dan heb je iets goed gedaan. 

The Politician
Seizoen 2 was onnozeler dan het eerste, maar daardoor vond ik het ook beter. En het eerste was eigenlijk al goed. Benieuwd naar het vervolg. 

State Of The Union
De klad zit in de relatie van Tom en Louise en dus gaan ze op relatietherapie. Vooraf spreken ze altijd af op café. Geestige relatiecomedy, in afleveringen van 10 minuten. 

Sex Education
Otis Millburn is ook dit tweede seizoen de go to-guy voor al uw vragen over seks en relaties. Een highschoolcomedy die ook niet-tieners als ikzelve blijft amuseren.  

Inside No° 9 
Vorig jaar schreef ik over deze reeks: Waarom speelt dit niet op Canvas? Ik maak me weinig illusies dat ze bij Canvas meelezen, maar ik herhaal het graag nog eens. De soms macabere humor van deze reeks gaat er bij mij in als zoete koek, en dat gold ook voor het nieuwe seizoen. 

  • Berichtcategorie:Lijstjes