In ‘Kortrijm’ lijst ik 5 recente culturele ontdekkingen op. Nieuwe cd’s, filmtrailers, boeken en strips die er zitten aan te komen of een site waar ik razend enthousiast over ben. 

Het “virus dat we voor de rest niet meer zullen vermelden bij naam” zorgde ervoor dat het hier enkele maanden stil was. Ik kan niet beloven dat ik vanaf nu weer (twee)wekelijks bloggen zal, maar op dit moment had ik er even weer zin en tijd in. We houden het wel bij vier aanbevelingen vandaag. Welaan dan! 

1

Human History

Ryland Bouchard

Ik heb al veel lansen gebroken voor het werk van Ryland Bouchard, vroeger bekend als The Robot Ate Me. Zijn spookachtige folk blijft me verbazen, en met Human History voegt hij weer een mooi album toe aan zijn discografie.  

Luister hier naar ‘Human History’

2

Aaron

Ben Gijsemans

maakt nieuwe strip

In 2016 verscheen het geweldige stripdebuut ‘Hubert’ van Ben Gijsemans. Ook internationaal scheerde die hoge toppen. Op Facebook liet uitgeverij Oogachtend weten dat een tweede strip er aankomt in september.  Veel meer dan de cover weten we nog niet, maar ’t zal goed zijn! 

Hier vind je meer info 

3

Een bizarre bibliotheek

Waals talent

Bernard Quiriny

vertaald

Belgische schrijvers uit het Franse taalgebied verschijnen veel te weinig in het Nederlands. Geweldige uitgeverij Voetnoot (en ja, dat zeg ik deels omdat ik bij hen ook een dichtbundel uitgeven mocht) is de beste van de klas: eerder brachten ze in hun Belgica-reeks al kortverhalen van Bernard Quiriny uit (‘Vleesetende verhalen’), in oktober publiceren ze ook zijn roman ‘Een bizarre bibliotheek’. Op hun eigen website nog niets van te vinden, maar in de najaarsfolder staat hij wel aangekondigd. 

Hier vind je meer info 

4

Kajillionaire

Miranda July

maakt nog eens een film

Wie het werk van Miranda July kent, weet dat het woord ‘quirky’ er speciaal voor lijkt te zijn uitgevonden. Een beetje Wes Anderson, maar dan met meer angststoornissen. De trailer voor haar nieuwste film Kajillionaire is onlangs verschenen.  

Hier vind je meer info 

  • Post category:Kortrijm