In ‘Kortrijm’ lijst ik 5 recente culturele ontdekkingen op. Nieuwe cd’s, filmtrailers, boeken en strips die er zitten aan te komen of een site waar ik razend enthousiast over ben. 

1

Dream Hunting in The Valley of The In-Between

Nieuw album van

Man Man

Ooit begonnen als bastaardkind van Tom Waits en Captain Beefheart, of zoiets, maar intussen maken ze indierock. Desondanks blijft Man Man een band die me met hun nieuwe werk altijd charmeert. Hun nieuwe album verschijnt bij Sub Pop, in mei. 

Hier vind je meer info

2

What We’ll Build

Prentenboek

Van Oliver Jeffers

Oliver Jeffers is een van mijn favoriete illustratoren en kinderboekenmakers. Hij kondigde deze week zijn nieuwste boek aan. Die maakte hij speciaal voor zijn dochter. 

Hier vind je meer info 

3

Creek Country

Portretten van folk-, 

country- en bluegrass-

artiesten

Robert Crumb tekende ooit zijn favoriete bluesartiesten, in navolging daarvan komt de Nederlandse tekenaar Erik Kriek binnenkort met een portrettenboek van zijn country, folk- en bluegrass-helden. Het boek verschijnt binnenkort bij Concerto Books en er zit een cd bij met covers door Tim Knol. Goede titel ook, dat boek. 

Hier vind je meer info 

4

Bad Trip

Extreme Jack-ass?

Ik geef toe: die ondertitel “extreme jack-ass” klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar de trailer van deze film/prank movie door Eric André ziet er veelbelovend uit. De wereld kan wel wat meer komische verwarring gebruiken. 

Hier vind je meer info 

5

Breeders

Komedie over 

Ouderschap

Ik ben nog maar pas vader, en dus erg benieuwd naar deze comedyreeks over ouderschap. Bovendien met Martin Freeman in de hoofdrol, die ik altijd graag zie spelen. 

Hier vind je meer info

  • Post category:Kortrijm