In ‘Kortrijm’ lijst ik 5 recente culturele ontdekkingen op. Nieuwe cd’s, filmtrailers, boeken en strips die er zitten aan te komen of een site waar ik razend enthousiast over ben. 

1

Navarasa/Nine Emotions

Spiritueel muzikaal

trio

Dat de Schotse folkmuzikant James Yorkston fijne liedjes maakt, wisten we bij Het Ongerijmde al langer, maar van zijn samenwerking met English jazz double-bassist Jon Thorne en Indian sarangi player Suhail Yusuf Khan hadden we nog niet gehad. Nochtans is ‘Navarasa/Nine Emotions’ al hun derde album. Wereldse folkmuziek met een wat spirituele inslag: in januari moet dat kunnen. 

Meer informatie vind je hier

2

Een dove oude dame

Leonora Carrington

De Nederlandse uitgeverij Orlando gaat verder met het uitgeven van sterk literair werk van vrouwelijke auteurs. Vorig jaar brachten ze werk van Leonora Carrington opnieuw uit, in februari voegen ze daar nog ‘een dove oude dame’ aan toe. Literair surrealisme

Hier vind je meer info 

3

De gevoelige mannenclub

Michiel Van De Pol

Een van de meest onderschatte Nederlandse stripmakers is Michiel Van De Pol. Dit voorjaar verschijnt van hem ‘De Gevoelige mannenclub’ bij Scratch Books. Ziet er weer ongelooflijk plezierig uit! 

Hier vind je meer info 

4

Fargo Season 4

De jaren 20

Deze week verscheen de trailer van het vierde seizoen van Fargo. Een van de beste reeksen van de afgelopen jaren, en dit seizoen ziet er ook weer fantastisch uit. Het speelt zich af in de jaren 1920 en zou draaien rond een maffia-oorlog. Met onder andere Chris Rock, Timothy Elephant EN Andrew Bird begot! Verschijnt ergens dit jaar op Netflix. 

Hier vind je meer info 

5

Mother Earth’s Plantasia

Muziek die uw planten 

doet groeien

Gelezen in het nulnummer van Rifraf: in 1975 bracht ene Mort Garson een album met synthmuziek uit die goed zou zijn voor je planten. ‘Plantasia’ zou uitgroeien tot een cultplaat. Sacred Bones records bracht de plaat in maart 2019 opnieuw uit en warempel, dat klinkt nog goed ook. Laat de sansevaria in u bloeien! 

Hier kan je luisteren naar Plantasia

  • Post category:Kortrijm