Het jaar loopt op zijn einde. Tijd voor de eindejaarslijstjes. Vandaag: TV

Ik zag dit jaar 27 series volgens de statistieken, maar ik zag er nog veel meer niet. Dat krijg je met die versnippering: geen HBO-series dus. Het verlanglijstje is nog lang, maar de tijd te kort. Dat is niet erg. 15 series die ik dit jaar met liefde zag, zonder uitleg en in willekeurige volgorde. Een aantal daarvan stonden ook al in mijn lijstje met beste series van de laatste 10 jaar. 

 

Brooklyn Nine-Nine
Deze komische serie over een politiekantoor blijft ook na 5 seizoenen gewoon erg grappig

The Politician
Kwam traag op gang, net zoals de verkiezingscampagne van hoofdpersonage Hobart. Maar al bij al graag gekeken

Orange is the New Black
Het laatste seizoen van Orange was meteen ook het beste. Er werden heel zinnige dingen gezet over migratie, repressie en de vrouw in de samenleving. Met spijt in het hart afgenomen van de personages. 

Killing Eve
Bedacht door Phoebe Waller-Bridge, en dat zie je. Eve en de compleet geschifte huurmoordenares Vilanelle spelen kat en muis met elkaar. Spannend én grappig: dat zie je niet veel. 

Good Omens
Een engel en een demon weten dat het einde van de wereld er aan komt, maar ze zijn van de mensheid beginnen houden. Hoe kunnen ze het onmogelijke nog voorkomen? Erg speelse en fantasierijke serie, uit de koker van Neil Gaiman & Terry Pratchett

Catastrophe
Een man en vrouw die elkaar voor de rest niet kennen verwachten na een one-nightstand een kind. De man beslist om zijn vaderrol op te nemen. Erg aangename komische reeks. 

Inside N°9
Waarom is dit niet te zien op Canvas? Steve Pemberton en Reece Shearsmith (van The League Of Gentlemen) maken een horrorkomische anthology-reeks, en blijven ook in het laatste seizoen het niveau hoog houden

Big Mouth
De puberteit is een hele uitdaging. Hormonen die op hol slaan. Deze animatiereeks slaat spijkers met koppen en schuwt de controverse niet. 

After Life
Dat Ricky Gervais al lang meer is dan de cynische bedenker van The Office, was al langer bekend. After Life, over een man die na het overlidjen van zijn vrouw zijn plaats in de wereld opnieuw moet vinden, is feelgood-tv van de bovenste plank. 

De Dag
Geweldig spannende serie, die internationaal boven veel andere series uit zou steken. 

Sex Education
Een jongen wordt seksadviseur voor zowat de hele school, maar worstelt zelf met zijn eigen seksualiteit. Net als Big Mouth over puberteit, maar dan helemaal anders. 

Stranger Things
Ik blijf me nog steeds luidop afvragen of Stranger Things goed is, maar het is ontzettend vermakelijke tv. Popcornentertainment, en de enige serie die ik dit jaar heb gebingewatcht. 

Marvelous Ms. Maisel
De drie seizoenen hebben we er in een sneltempo doorgejaagd, want deze serie over een huisvrouw die stand-upkomiek wordt in de jaren 1950 is geweldig goed gemaakt. 

Mindhunter
Het tweede seizoen van deze thrillerreeks is vintage David Fincher. De onderhuidse spanning, geweldige dialogen, … Misschien wel het beste dat ik dit jaar zag. 

Atlanta
Wacht, ik neem mijn woorden terug. Wat Donald Glover met Atlanta doet, is buitenaards. Hij verlegde in 2019 voor mij de grenzen van wat een tv-serie kan vertellen. En dat met een serie die eigenlijk over hiphop gaat. Hiphop, godbetert. 

  • Berichtcategorie:Lijstjes