In ‘Kortrijm’ lijst ik 5 recente culturele ontdekkingen op. Nieuwe cd’s, filmtrailers, boeken en strips die er zitten aan te komen of een site waar ik razend enthousiast over ben. Elke twee weken of wanneer ik er zin in heb!  

1

Hark!

Andrew Bird maakt een 

kerstalbum

Haal de kerstboom en -ballen maar boven, want uw favoriete violist-gitarist-fluittist Andrew Bird heeft een kerstalbum gemaakt. 

Luister hier naar Hark! 

2

Making Comics

Strips maken

met Lynda Barry

 

De Amerikaanse striptekenares Lynda Barry heeft er haar missie van gemaakt om iedereen creatief bezig te maken. Haar filosofie: stop met nadenken, begin te doedelen! Ze heeft dat nu in boekvorm gegoten. De Blog Boing Boing schreef er ook over. 

Hier vind je meer info 

3

Boris Vian 100 Ans

Boris Vian

wordt 100

Hier gaat het wat voorbij, maar in Frankrijk laten ze de honderdste verjaardag van schrijver-muzikant Boris Vian niet zomaar passeren. Het mooiste is dit verjaardagsboek: Boris Vian 100 ans. 

Hier vind je meer info 

4

Paul à la maison

Nieuw stripalbum

van Michel Rabagliati

Alweer het negende album in de geweldig fijne Paul-reeks van Canadees tekenaar Michel Rabagliati. In Paul à la Maison ontmoeten we Paul op een dieptepunt in zijn leven. 

Hier vind je meer info 

5

Fatal Flower Garden

Sam Amidon

de Anthology of Folk

Producer Harry Smith bracht in 1952 de ‘Anthology of American Folk Music’ uit, een verzameling folk- en country-opnames die in de jaren 1920 en 1930 over heel de VS waren opgenomen. Sam Amidon brengt al jaren zijn eigenzinnige interpretaties van Amerikaanse standards en traditionals, maar duikt voor zijn nieuwe Fatal Flower Garden EP in het archief van Harry Smith. Die verschijnt op 15 november.

Tip voor kerstmis: word een jaar lang lid van Smithsonian Folkways. Je hebt dan recht op downloads ter waarde van 1000 dollar. Met al wat je daar van downloadt, ben je jaren zoet! 

Hier kan je luisteren naar Sam Amidons nieuwe EP

  • Post category:Kortrijm