In ‘Kortrijm’ lijst ik 5 recente culturele ontdekkingen op. Nieuwe cd’s, filmtrailers, boeken en strips die er zitten aan te komen of een site waar ik razend enthousiast over ben. 

1

Old Wow

Hippe folk met Sam Lee

Sam Amidon is niet de enige Sam die met oude folk aan de slag gaat. in Groot-Brittannië hebben ze Sam Lee. En die heeft nu een nieuw album uit dat Old Wow heet. 

Luister hier naar Old Wow 

2

The Man Without Talent

Yoshiharu Tsuge in het 

Engels vertaald

 

Ik ben zelf niet zo thuis in de Japanse strip, maar ik lees overal dat het goed is dat er eindelijk werk van Yoshiharu Tsuge beschikbaar is in het Engels. Deze manga gaat over een kunstenaar die aan alles twijfelt. Met uitgeverij NYRB zit je meestal wel goed.  

Hier vind je meer info 

3

Het Drinkgelag

René Daumal schrijft

een trilogie van de 

dorst

Van Uitgeverij Vleugels kun je bijna blind alles kopen. Zeker de pareltjes die ze uitgeven in hun Franse reeks zijn zeer de moeite. Ik ben heel erg benieuwd naar deze: “Daumals Drinkgelag is een absoluut geniaal, griezelig ‘perfect’ gecomponeerd meesterwerk, en een satire die – helaas! – in het eerste kwart van de eenentwintigste eeuw nog niets van zijn brandende actualiteit heeft ingeboet.” 

Hier vind je meer info 

4

136 internet videos that blew my mind

Toen YouTube nog

interessant was

YouTube is vandaag de dag vooral het terrein waar navelstaardigere YouTube-celebs afgrijselijk middelmatige content maken. Ik klink als een oude man, maar vroeger was het beter: toen kon je af en toe plots op geweldig goed gemaakte huis-, tuin- en keukenvlijt uitkomen. Nu is alles een formule. Ene Joe Sabia deelde onlangs een presentatie met 136 internetfilmpjes die hem de afgelopen decennia van zijn sokken bliezen. Daar zitten geen hippe bloggers bij. Fijn om op regenachtige dagen door te bladeren!  

Hier vind je meer info 

5

Built To Spill plays Daniel Johnston

Een coveralbum

De vorig jaar overleden Daniel Johnston had de gewoonte om zich overal te begeleiden door een andere groep. Built To Spill heeft ook een keer de honneurs waargenomen, en als tribute naar de genialiteit van Johnston brengen ze in mei een tribute album met covers van zijn songs. 

Hier kan je luisteren naar hoe dat klinkt

 

+ BONUS

De trailer van French Dispatch

Wes Anderson, woehoe!

  • Post category:Kortrijm