In ‘Kortrijm’ lijst ik 5 recente culturele ontdekkingen op. Nieuwe cd’s, filmtrailers, boeken en strips die er zitten aan te komen of een site waar ik razend enthousiast over ben. 

1

Brul!

Stripblad voor kinderen

Onlangs Brul! leren kennen, een erg fijn Nederlands stripblad dat zich richt op kinderen. In het nieuwste nummer stond een strip van Luke Pearson over een jongetje dat graag katten tekent, voor de volgende staat Anouk Ricard aangekondigd. MAar daarnaast ook heel veel leuke andere strips van o.m. Jeroen Funke, Brecht Evens en veel anderen. 

Hier vind je meer info

2

Inventaris van enkele verliezen

Judith Schalansky

tekent op wat

verloren is

Meridiaan uitgevers is een uitgeverij die nog niet zo lang bestaat (mei 2019), maar het fonds ziet er best interessant uit. Ik ben vooral blij dat ze deze maand dit boek van Judith Schalansky uitbrengen. Daarin schrijft de auteur bespiegelingen over dingen die voorgoed verloren zijn gegaan. Als het boek wordt als haar atlas van afgelegen eilanden, dan is mijn interesse zeer gewekt. 

Hier vind je meer info 

3

The Plot Against America

Philip Roths boek

wordt tv-serie

‘The Plot Against America’ van Philip Roth maakte jaren geleden een forse indruk na op de lezende ik, en nu wordt hij verfilmd door HBO. Ik ben een groot fan van verfilmingen, de trailer ziet er veelbelovend uit! 

Hier vind je meer info 

4

Foute boeken

Huis van het boek

toont foute boeken

Ik weet niet of ik er zelf nog zal geraken, maar als je voor 1 maart nog in Den Haag komt, kan het de moeite zijn om het Huis Van het Boek (Vroeger bekend als het Meermanno-museum) even binnen te springen. Daar loopt een tentoonstelling over foute boeken: boeken waar het racisme of seksisme van af droop, maar die vroeger wel aanvaardbaar waren. Over zeden, tijden en hoe die veranderen. (En dat dat een goede zaak is) 

Hier vind je meer info 

5

Nick Of Time

James Hunter Six

en oude soul

James Hunter brengt al jaren gloedvolle soulplaten uit, die zo uit de jaren zestig lijken te zijn geplukt. Niets vernieuwend, altijd fijn om naar te luisteren. Volgende week verschijnt zijn nieuwste album ‘Nick Of Time’. 

Hier kan je luisteren naar James Hunters nieuwste album

  • Post category:Kortrijm