In ‘Kortrijm’ lijst ik 5 recente culturele ontdekkingen op. Nieuwe cd’s, filmtrailers, boeken en strips die er zitten aan te komen of een site waar ik razend enthousiast over ben. 

1

Der Fünfte Kanister

Collages met Disney

De Duitse kunstenaar Hank Schmidt in der Beek maakt erg fijne collages waarin hij de kunstgeschiedenis combineert met stripfiguren. Geeft vaak erg komische resultaten. Omdat kunst ook om te lachen kan zijn. 

Vind hier meer info 

2

Tenet

Nieuwste film

van Christopher Nolan

 

Christopher Nolan maakte met o.m Inception en Interstellar een paar van mijn favoriete films van afgelopen decennium. Onlangs verscheen een eerste trailer van Tenet, zijn nieuwste film die ergens dit jaar in de zalen komt. Ik vermoed eerder in het najaar. 

Hier vind je meer info 

3

Ce Magnifique Gâteau

Koloniale avonturen

met poppetjes

‘Ce Magnifique Gâteau’ is een kortfilm (van weliswaar 49 minuten) die vorig jaar uitkwam. Een poëtische, maar ook wrede stopmotionfilm over het koloniale Congo. En het leuke is: Hij is nog tot eind januari op de streamingdienst van VRT te herbekijken. Doe er uw voordeel mee (en neem dan ook ineens The Red Turtle mee, die ook op VrtNU staat)

Bekijk de film hier 

4

Centuries of Sound

De geschiedenis van

opgenomen audio

Centuries of Sound gaat op zoek naar geluiden van het verleden. Ze maken voor elk jaar sinds 1853 een mixtape, waarmee ze ook meteen de geschiedenis van de audio-opname vertellen. Je kan de podcasts beluisteren waarin je ook meer uitleg krijgt over de opnames die je hoort, maar de mixtapes zijn ook zo te beluisteren. 

Hier vind je meer info 

5

Dierenstad

Voorlezen aan dieren

Deze week verscheen de voorjaarscatalogus van de Amsterdamse uitgeverij Boycott Books, die de mooiste kinderboeken van over de hele wereld uitbrengt. Zelf pik ik er graag “Dierenstad” uit, een boek over een meisje dat voorleest aan een hoop wilde dieren. Het boek verschijnt in februari. 

Hier vind je meer info

  • Post category:Kortrijm