In ‘Kortrijm’ lijst ik 5 recente culturele ontdekkingen op. Nieuwe cd’s, filmtrailers, boeken en strips die er zitten aan te komen of een site waar ik razend enthousiast over ben. 

1

Irresistible

Jon Stewart maakt

een komedie

Sinds The Office (US) heb ik een zwak voor Steve Carrell. Als hij dan de hoofdrol krijgt in een film van Jon Stewart, dan is mijn interesse getriggerd. Deze komt op het lijstje! 

Hier vind je meer info

2

Max Richter

Te gast op Tiny Desk

De Amerikaanse NPR nodigt al sinds jaar en dag muzikanten uit in hun kantoren. Deze week mocht componist Max Richter de honneurs waarnemen

Bekijk het hier

3

Aline

Nieuw stripblad

door stripmakers

Al een hele tijd uit, maar door problemen met Bpost pas vorige week in mijn bezit. Maar blij dat ik het alsnog heb gekregen, want wat zijn de bijdragen in dit stripblad stuk voor stuk geweldig. Met o.m. Wasco, Typex, Shamisa Debroey en – revelatie voor mij – Ludwig Volbeda.

(voorlopig nog geen website of Facebook-pagina te vinden. Wel deze pagina)

4

Slaughterhouse Five

Cultklassieker van

Kurt Vonnegut

in stripvorm

Deze verschijnt pas in het najaar, maar ik kijk als grote Kurt Vonnegut Jr-fan enorm uit naar deze stripversie van cultboek Slaughterhouse Five, die Boom Studio’s wil uitbrengen. Benieuwd hoe ze de Tralfamadorians in beeld zullen brengen. 

Hier vind je meer info 

5

Just Like Moby Dick

Nieuw werk van

countrylegende Terry

Allen

Het label Paradise Of Bachelors bracht deze week een nieuw album uit van Terry Allen, een outlaw country-ster die in de jaren 1970 een aantal cultplaten maakte. ‘Just Like Moby Dick’ is gezellig wintergezapig. Voor aan de dvd met open haard. 

Hier kan je luisteren naar Tery Allen

  • Post category:Kortrijm