In ‘Kortrijm’ lijst ik 5 recente culturele ontdekkingen op. Nieuwe cd’s, filmtrailers, boeken en strips die er zitten aan te komen of een site waar ik razend enthousiast over ben. 

1

Night on Earth

Dieren in ’t Donker

Ik ben op zich niet zo’n natuurdocumentairefetisjist, maar deze ‘Night on Earth’ staat wel op mijn lijstje.  De makers van Our Planet zetten hun nachtkijkers aan en brengen de dieren die ’s nachts leven in beeld.

2

Stig & Tilde: Leader Of The Pack

Strips op verlaten

eilanden

De Frans-Belgische tekenaar Max de Radiguès lijkt wel populairder in het buitenland dan bij ons. Bij Nobrow verschijnt deze maand het tweede album van Stig & Tilde, een spannende jeugdstrip. In het eerste album bevonden ze zich op een eiland waar het spookte, nu stranden ze op een eiland met wolven. De pagina hieronder is uit het vorige album.

Hier vind je meer info 

3

Sequences

Olivier Heiligers

zet alles op een rijtje

De Nederlandse illustrator Olivier Heiligers zet met zijn ‘Sequences’ de dingen op een rijtje: aan de hand van 9 plaatjes vertelt hij ‘verhalen’. In februari zou er een boek van zijn hand verschijnen, op zijn website vind je al wat voorbeelden. 

4

Charles Ives

Sam Amidon en

Diamanda Dramm

 

Als Sam Amidon projecten aankondigt, spits ik altijd mijn oren. De eerste week van februari gaat hij in Nederland touren samen met Diamanda Dramm rond het werk van de componist Charles Ives. Ken de man niet, maar afgaand op wat Amidon vorig jaar in de AB in Brussel deed met Harry Smiths Anthology of Folk (zie video hieronder): dit kan alleen maar goed zijn. 

Hier vind je meer info 

5

Devs

SciFi-thriller 

Van Alex Garland

Wie ‘Ex Machina’ ooit zag, weet dat Alex Garland (die ooit nog ‘The Beach’ schreef, later verfilmd met Leo Dicaprio in de hoofdrol) een goede SF kan maken. Voor Hulu, een streamingdienst die hier niet te krijgen is, maakte hij een scifi-thrillerreeks. Wellicht nooit te zien hier, maar ik gooi het toch maar bij op mijn te zien-lijstje. 

Hier vind je meer info

  • Post category:Kortrijm