In ‘Kortrijm’ lijst ik 5 recente culturele ontdekkingen op. Nieuwe cd’s, filmtrailers, boeken en strips die er zitten aan te komen of een site waar ik razend enthousiast over ben. 

1

Letters From Tove

De brieven van

Tove Jansson

Ik begon het jaar met het lezen van een biografie van de Finse schrijfster Tove Jansson,  wiens creatie de Moomins wereldbekend werd. Ik schreef er ook een artikel over in Stripgids.  Ik sluit het jaar ook af met Jansson, en meer bepaald met een podcast van BBC 4 over de vele ontelbare brieven die ze schreef. 

Luister hier naar Letters From Tove

2

Scarfolk Annual

Horror en geweld

in een Brits dorp

Scarfolk is een fantastische blog over een Brits dorp dat in de jaren zeventig is blijven hangen en waar er nog wat vreemde mores en zeden heersen. Een overheidsposter over verplichte brandweerdienst bij min zevenjarigen of een speelgoedspiegeltje om te zien of mensen nog leven: Scarfolk doet wat denken aan Royston Vasey, dat dorp uit de Britse comedyhorrorreeks League Of Gentlemen. Onlangs verscheen er Scarfolk Annual, een boek dat het beste van de blog verzamelt. 

Hier vind je meer info 

3

Nog altijd ergens

De columns & foto’s 

van Michiel Hendryckx

Al jaren wordt DS Weekblad afgesloten met een foto en column van Michiel Hendryckx. Petite histoires over geschiedenis worden zo hapklaar geserveerd. Misschien wel mijn favoriete rubriek in het blad. En nu dus in een tweede boek verzameld! 

Hier vind je meer info 

4

Wendy

Nieuwe film van

Benh Zeitlin

In 2012 debuteerde Benh Zeitlin met de geweldige film ‘Beasts Of The Southern Wild’. Daarna bleef het jaren stil, maar in 2020 verschijnt ‘Wendy’, Zeitlins interpretatie van het Peter Pan-verhaal. Als het even sprookjesachtig is als zijn debuut, dan wordt hij goed. 

Hier vind je meer info 

5

Migration Stories

M. Ward

maakt nieuwe plaat

Alvast voor op de wishlist: de Amerikaanse singersongwriter M. Ward brengt op 3 april zijn nieuwste album ‘Migration Stories’ uit bij Anti-Records. De eerste single ‘Migration of Souls’ kan je nu al beluisteren.

Hier vind je meer info

  • Post category:Kortrijm