In ‘Kortrijm’ lijst ik 5 recente culturele ontdekkingen op. Nieuwe cd’s, filmtrailers, boeken en strips die er zitten aan te komen of een site waar ik razend enthousiast over ben. 

1

Best movies of 2019

De videocountdown

Filmrecensent David Ehrlich maakt de beste eindejaarslijstjes als het op film aankomt. Al enkele jaren maakt hij een blitse videomontage van zijn favoriete films van het jaar. Hieronder te zien, maar neem zeker ook een kijkje naar de video’s die hij de vorige jaren maakte. 

2

Aquarium Drunkard: Year in Review

Beste muziek van 2019

Ik ben zo verslaafd aan al die eindejaarslijstjes dat ik ze intussen kotsbeu ben. Gelukkig is het einde van het jaar nabij en kunnen we binnenkort weer over tot de orde van de dag. Maar niet voordat we de muziekeindejaarslijst van de blog Aquarium Drunkard hebben uitgespit, want dat is al jaren met stip het beste lijstje voor mensen met muzikale ontdekkingsdrang. 

Hier vind je het hele lijstje. 

3

The Penguin Book of Oulipo

Literaire spelletjes

Romans zonder de letter E, 10.000 gedichten in één bundel, … De literaire Oulipo-stroming is voor mensen die van literaire taalspelletjes houden. Laat het ongerijmde nu zo iemand zijn! En blijkbaar is er enkele weken geleden een bloemlezing van Oulipiaanse teksten verschenen bij Penguin. Kijk, daar wordt een mens oprecht gelukkig van. 

Hier vind je meer info 

4

The Underground Sketchbook

Tomi Ungerer 

op zijn scherpst

 

Eerder dit jaar overleed de illustrator en kinderboekenmaker Tomi Ungerer. Zijn werk voor kinderen is al fantastisch, maar zijn tekeningen en schetsen zijn ook geweldig. Fantagraphics geeft zijn cultboek ‘The Underground Sketchbook’ begin 2020 opnieuw uit. 

Hier vind je meer info 

5

This Person does not exist

Mensen die

niet bestaan

Als afsluiter deze angstaanjagende site. Op www.thispersondoesnotexist.com kan je de ene portretfoto na de andere genereren, maar al die mensen bestaan niet echt. Ze zijn allemaal samengesteld met kunstmatige intelligentie. De toekomst ziet er angstaanjagend uit. 

Maak hier zelf een virtuele vriend

  • Post category:Kortrijm