In ‘Kortrijm’ lijst ik 5 recente culturele ontdekkingen op. Nieuwe cd’s, filmtrailers, boeken en strips die er zitten aan te komen of een site waar ik razend enthousiast over ben.   

1

Texas Sun

Leon Bridges en

Khruangbin werken

samen

De band Khruangbin was tot nog toe aan mijn aandacht ontsnapt, maar die eerste plaat van southern soulartiest Leon Bridges wordt hier nog duchtig gedraaid. In februari brengen beide bands samen een EP uit, en op basis van de eerste single gaat dat iets fijn zijn. Goede hoes ook. Uit bij Dead Oceans. 

Meer info hier

2

Most of the better natural things in the world

Dave Eggers maakt een 

prentenboek

Op elke pagina zie je een tijger, een stoel en een van de mooiste landschappen op aarde. Maar van waar komt die stoel en waar is die tijger naar op weg? Dave Eggers maakte samen met illustrator Angel Chang een prentenboek dat er prachtig uitziet. 

Hier vind je meer info 

3

Best albums 2019

Laat je gidsen door

Ted Goia

Elk jaar publiceert de Amerikaanse muziekhistoricus Ted Goia een lijstje met zijn 100 favoriete albums van het afgelopen jaar. Zo’n veelzijdig en eigenzinnig lijstje vind je bijna nergens anders: Jazz, wereldmuziek, soul, singersongwriter, folk, … De korte beschrijvingen helpen je meteen filteren. ‘Creepy Clown Music’, waarom zou je dat eens niet gaan luisteren? Leren kennen via de nieuwsbrief van Austin Kleon, ook de moeite om te volgen trouwens. 

Hier vind je de lijst van Ted Goia

4

Karakters

Literair platform 

wordt uitgeverij

Het online literair platform Karakters kondigde deze week aan dat ze vanaf 2020 ook boeken zullen uitgeven, en wel vergeten parels uit de wereldliteratuur. Nog fijner is dat je ook een abonnementsformule kan afsluiten. Het eerste boek heet ‘De Poort’ en is van de hand van Natsume Soseki. Laten we hopen dat dit een New York Book Review Classic in de dop is. 

Hier vind je meer info 

5

The Personal History of David Copperfield

Armando Iannuci

herwerkt David

Copperfield

Als Armando Iannucci een nieuwe film aankondigt, dan is mijn aandacht gewekt. Hij heeft immers de keihard-om-te-lachen-maar-eigenlijk-was-het-niet-om-te-lachen-film ‘The Death Of Stalin’ gemaakt. Dit keer gaat hij aan de slag met Charles Dickens en op basis van de trailer krijgen we weer iets bijzonder komisch voorgeschoteld. Verschijnt ergens in het voorjaar 2020, geen idee of hij ook in de Belgische zalen te zien zal zijn. 

  • Post category:Kortrijm