In ‘Kortrijm’ lijst ik 5 recente culturele ontdekkingen op. Nieuwe cd’s, filmtrailers, boeken en strips die er zitten aan te komen of een site waar ik razend enthousiast over ben. Elke twee weken of wanneer ik er zin in heb!  

1

Antkind

Charlie Kaufman

schrijft een boek

Charlie Kaufman, scenarist van onder meer ‘Eternal Sunshine of The Spotless Mind’ en het geweldige ‘Synecdoche, New York’, debuteert volgend jaar als romanschrijver. ‘Antkind’ gaat over een film van 3 maanden die verloren is gegaan, en een filmrecensent die zich de film probeert te herinneren. Of zoiets. Kijk, dan zijn wij meteen geïnteresseerd. Verschijnt ergens in juni 2020, dus voor op het lijstje. 

Hier lees je meer

2

Art Young’s Inferno

Kapitalisten gaan

naar de hel

 

In 1934 maakte politiek cartoonist Art Young zijn eigen versie van Dantes Inferno, maar hij joeg daarbij vooral de kapitalisten de hel in. Een op het eerste gezicht prachtig boek vol geweldige tijdloze cartoons, dat in 2020 door stripuitgeverij Fantagraphics heruitgegeven wordt. 

Lees hier meer

3

Pocket Moon

Kent u Simon Joyner al?

De Amerikaanse singersongwriter Simon Joyner maakt al zolang ik weet om de zoveel jaar een geweldige plaat. Heel erg Bob Dylan. Zijn nieuwste worp heet ‘Pocket Moon’ en is een van de mooiere albums uit zijn oeuvre. Zeker het ontdekken waard! 

Hier vind je meer info 

4

Three Christs

Wil de echte Jezus 

nu opstaan? 

‘The Three Christs of Ypsilanti’ is een boek uit de jaren 1960 dat een vreemd fenomeen bestudeert: mensen die geloven dat ze de Messias zijn. Psycholoog Milton Rokeach bracht destijds drie zulke Jezussen samen om te kijken wat er zou gebeuren als ze met elkaar geconfronteerd zouden worden. Volgend jaar verschijnt er een verfilming van dit boek, met Richard Gere in de rol van Rokeach en Peter Dinklage als een van de Jezussen. Fascinerend. Verschijnt begin januari in de VS, geen idee of hij ook een Belgische releasedatum krijgt. 

Hier vind je meer info 

5

Kent State

Derf Backderf is terug

Deze is ook voor later volgend jaar (rond april),  maar je kan hem alvast toevoegen op je verlanglijstje. In 1970 vielen vier doden toen de National Guard begin te schieten tijdens een studentenprotest tegen de oorlog in Vietnam. Derf Backderf was toen 10 jaar oud en reconstrueert nu het verhaal in een strip die ongetwijfeld nu al zeer goed zal zijn. 

Hier lees je meer. 

  • Post category:Kortrijm